diagnostiek

Image

Baasje en dierenarts, een team

Dieren praten niet! Als je op consultatie komt, gaan we jou een aantal vragen stellen over zijn/haar klachten. Wat is er anders en sinds wanneer? Wat heb je al geprobeerd om het op te lossen? Op die manier kunnen we ons al een beeld vormen van wat er aan de hand is.

Zorg dat degene die naar de dierenarts komt met je huisdier,  weet wat de klachten zijn. Schrijf het desnoods op een papiertje, maak een kort filmpje. Of geef het telefoonnummer mee van iemand, die we kunnen bellen.

Onze glazen bol

"Dokter, wat zou dat kunnen zijn..."

Als dierenarts word je soms geacht om meteen een passend antwoord én liefst ook een passende behandeling voor te stellen.

Er zijn echter tal van ziekten, die een gelijkaardig ziektebeeld vertonen. Het vraagt enig diagnostisch werk voor we jou een antwoord kunnen geven.
Image

Diagnostiek is vaak een stappenplan

De anamnese
De anamnese
Aan de hand van gerichte vragen vormen we ons een beeld van het probleem.
Verder onderzoek
Verder onderzoek
Nadien plannen we de nodige onderzoeken om tot een diagnose én behandeling te komen.
Als je een probleem laat aanslepen tot het ernstig is, ontbreekt vaak de tijd om stapsgewijs te werken en zijn wij verplicht om alle onderzoek tezelfdertijd te lopen.
Image

Dr Google

Heel verleidelijk om ziektesymptomen in een zoekmachine te tikken en te kijken wat er naar boven komt. Helaas is het antwoord niet diagnostisch onderbouwd en dus vrij willekeurig.

Laat je vooral niet beïnvloeden door de zoekresultaten, maar bekijk objectief wat de klachten zijn en wat er is veranderd aan het gedrag van je huisdier!
Gebruik Google na je bezoek aan de dierenarts om je een beter beeld te vormen van de diagnose, die je daar hebt gekregen.

Nieuwsbrief

Please insert your API key for mailchimp.

* Uw email adres komt op geen andere lijst terecht