specialismen

Wat kunnen we voor u doen

Waar mogelijk start alles met voorkomen

Onze levensstijl heeft zijn invloed op een aantal gezondheidsproblemen, die er vaak mee geassocieerd zijn en dat is niet anders bij je huisdier. Ons Puppy-consult en onze Jaarlijkse Gezondheids-check zijn er om die zo goed mogelijk op punt te houden.
Vaccinaties
Bij de geboorte is je huisdier tegen ziektes beschermd door antistoffen van de moeder. Deze antistoffen verdwijnen echter naarmate je huisdier ouder wordt. Vaccins zorgen ervoor dat jouw huisdier een goeie bescherming opbouwt tegen bepaalde levensbedreigende ziektes.
Preventieve behandeling van parasitaire infecties
Zeg maar vlooien, luizen, teken en wormen. Parasieten kunnen leiden tot ongemakken en ziekte bij je huisdier. De behandeling is afhankelijk van het soort parasiet alsook je huisdier (gewicht, leeftijd etc.).
Voedingsadvies
U kan er overal voor terecht. Wij bieden u Royal Canin aan, niet alleen de zak, maar ook het passend deskundig advies. Zowel voor Gezondheidsvoeding als voor Dieetvoeding.

Behandelen hoort er natuurlijk ook bij

De diergeneeskundige Zorg is zo uitgebreid, dat geen enkele praktijk nog in staat is om elke oplossing te kunnen aanbieden. Wij analyseren het probleem van uw huisdier en bieden de passende behandeling aan, waar we die in huis hebben.
Als er onderzoeken of behandelingen nodig zijn, die we u niet kunnen aanbieden, bespreken we dat met u en verwijzen u door naar de passende discipline. Vaak zorgen we wel in samenspraak voor de opvolging van het probleem.
Inwendige
Als je merkt dat je huisdier zich niet goed voelt, maak je een afspraak. We bekijken wat er mis is, waarop wij een diagnose stellen om zo de juiste behandeling te starten. Het stellen van zo'n diagnose gebeurt niet altijd 1-2-3! Ziektebeelden kunnen vrij gelijkend zijn. Meedere onderzoeken kunnen nodig zijn om tot een juiste diagnose te komen. Die onderzoeken verlopen in een bepaalde volgorde, in stappen.

Newsletter

Please insert your API key for mailchimp.

* We will not sell your email ID